Wednesday, July 2, 2008

Waterfalls

Brooklyn, Manhattan & Williamsburg bridge


Vorige week donderdag zijn we naar een optreden van Autumn Rowe, een vriendin van Marco (Miguels tweelingbroer), in South Street Seaport geweest. Check her out here. Dit keer was de Brooklyn Bridge (met waterval!) beter zichtbaar dan de vorige keer dat we bij Seaport waren. ;) Voordat het optreden was begonnen, zagen we nog mayor Bloomberg met z'n bodyguards voorbijlopen:


Speaking of waterfalls, vrijdag vroeg op om het weekend in Canada door te brengen! Na een lange busreis kwamen we aan bij de Niagara falls (American side), waar we met een boot (Maid of the Mist) heel dichtbij de falls konden komen.

Toen nog droog...

...en nu niet meer

We werden zo nat dat Stevens camera op een gegeven moment de geest gaf, maar eenmaal droog deed hij het gelukkig weer. 's Avonds weer terug naar de falls om naar het vuurwerk te kijken. Zaterdagochtend de Skylon tower in (voor een uitzicht over de falls vanuit de Canadian side) om daarna naar Toronto te gaan. In Toronto hadden we een boottocht gemaakt en beklommen we de CN tower. Voordat je boven in de CN tower mocht komen, moest je eerst in een poort staan waardoor lucht werd geblazen, geen idee waartegen het dient (vreemde objecten op je lichaam detecteren, schadelijke stoffen wegblazen?), maar het was geinig. Na de CN tower zijn we nog even in Chinatown geweest en toen was de dag al voorbij, omdat we de volgende dag al heel vroeg naar NY moesten vertrekken (ongeveer 7 uur reizen). Zondag dus vet vroeg opgestaan, voordat we weer naar NY terug zouden gaan, zijn we nog met een boot op de St. Lawrence river langs een paar van de 'Thousand Islands' gevaren. En dan de terugreis.... Bij de Canadeze douane hadden we geen problemen, konden zo wegrijden. Maar bij de Amerikaanse controleerden ze (vanzelfsprekend) onze paspoorten. Een man in onze groep had z'n papieren niet in orde, z'n I-94 formulier (formulier die je bij aankomst in de VS krijgt en waarop staat hoe lang je in het land mag blijven) was blijkbaar de dag ervoor verlopen. Na meer dan 2,5 uur (!) wachten moesten we weer terug naar de Canadeze douane en hopen dat hij daar alles kon regelen. Hier weer lang gewacht, waarop we uiteindelijk zonder de man terug naar de VS gingen. Ben benieuwd hoe het met hem is afgelopen... Al met al was het (afgezien van de terugreis) een leuke trip, de Niagara falls zijn echt heel mooi. Vond het alleen wel jammer dat we heel kort in Toronto waren, heb daardoor niet echt goed een indruk van de stad kunnen krijgen.

Rainbow bridge

Skylon tower

American falls

Canadian (Horseshoe) falls

Toronto Skyline

Stadion van the Toronto Bluejays


Security

Scary! ;)

Uitzicht vanuit CN tower

Thousand Islands:


Boldt Castle


Canadees-Amerikaanse grens

No comments: